Toimintakausi 2022

Hyvät ystävät!

Vuosikokouksessa saatiin onneksi valittua uusi hallitus, vaikka jossain vaiheessa se näytti mahdottomalta. Hallituksessa on 7 entistä ja 3 uutta jäsentä. Olemme jakaneet tehtäviä sillä tavalla, ettei kenenkään työ muodostu liian raskaaksi.

Hallitus on toiveikkaana suunnitellut tulevan syksyn toimintaa. Tarkoitus on, että kaikki toiminta alkaa syyskuun alussa, suurin osa vanhastaan tuttuina aikoina, kuten tässä tiedotteessa selviää. Korona-peikko pitää meidät kuitenkin vielä varpaillaan, niin ettei mitään ihan uudenlaista toimintaa ole suunnitteilla, vaan pysytään hyviksi havaituilla poluilla. Toivotaan, ettei pettymyksiä ja uusia peruutuksia tule. Tottakai pyrimme ottamaan turvallisuuden huomioon koko ajan, ja onneksi varmaan suurimmalla osalla on jo kaksi rokotusta.

Mennyt kausi on ollut monella tavalla raskas. Olemme tänä vuonna saaneet suruviestin kahdeksan jäsenen poismenosta, monet heistä ovat aikanaan kantaneet vastuuta yhdistyksen toiminnasta. Muistamme heitä lämmöllä. Onneksi yhteiset ulkoilut ovat koonneet väkeä yhteen, ja ainakin minua ne ovat piristäneet kovasti ja olleet hyvä kurkistus oman korona-kuplan ulkopuolelle. Uusia jäseniä on tullut vain kaksi, joten on jatkossa tärkeä saada lisää uusia jäseniä mukaan yhdistyksen toimintaan. Ei mistään muualta voi saada niin hyvää vertaistukea kuin omasta yhdistyksestä.

Hyvää syksyä ja hyvää mieltä kaikille toivottaen.

Haminassa 9.8.2021

 Marja, puheenjohtaja

Hallituksen kokoonpano

Marja Silvennoinen, Puheenjohtaja Taina Kohopää, sihteeri

Tarja Ruuska, tiedotussihteeri Marja Ilmèn, jäsen

Ritva Kallioniemi, jäsen Sinikka Matilainen, jäsen

Matti Siimes, jäsen Sirpa Tentke, jäsen

Timo Tikander, jäsen Hannele Wass, jäsen

Tiedotus        

Yhdistyksen toiminnasta ja yhdistyksen järjestämistä tilaisuuksista tiedotetaan kaupunkilehti Ankkurin Järjestöt-palstalla ja sähköpostilla jäsenien ilmoittamiin s-postiosoitteisiin. Kerran vuodessa jäsenille postitetaan tiedotuslehtinen.

Yhdistyksellä on kotisivut: www.etkympark.fi

Säännöllinen toiminta ja yhdistyksen järjestämät tilaisuudet

Yhdistyksen toiminnan tärkeimpänä tavoitteena on tarjota mahdollisuus vertaistapaamisiin sekä Parkinsonia sairastaville että heidän läheisilleen. Jäsenten toiveet huomioidaan toiminnan suunnittelussa ja suosituimpia ovat olleet erilaiset liikunnalliset tapaamiset. Yhdistys pyrkii järjestämään säännöllisten tapaamisten lisäksi myös mm. luentoja, retkiä sekä kulttuuritapahtumia.

Toimintakaudella 2021–2022 on aikaisemmista tapaamisista jäänyt pois Naisten ryhmä. Yhdistys kuitenkin kannustaa jäseniään jatkamaan tapaamisia ja itsenäisesti sopimaan kokoontumisista esim. kahvila Loistossa.

Kaikissa yhdistyksen järjestämissä tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten ajantasaisia ohjeita ja suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi:

Kotkan kuukausitapaamiset

Kuukauden toinen (2.) keskiviikko klo 15.30–17.30.        Kumppanuustalo Viikarin Ulappa-kokoustila, Mariankatu 24, 2. krs. Käynti sisäpihan kautta.

Huom! Katso tapaamiskohtaiset ajat ja paikat!

Luento: Proviisori Riikka Pousi, Oiva-apteekki: Parkinson taudin hoidossa käytettävät lääkkeet.

Luento: Proviisori Riikka Pousi (Diaesitys)

Haminan keskustelukerho

Kuukauden kolmas (3.) tiistai klo 14.–16. Kumppanuustalo Hilma, Kadettikoulunkatu 3. Vapaamuotoista keskustelua ja ajatusten vaihtoa, erilaisia pelejä ja laulua.

Omaisten ryhmä

Hotel Leikari, Haminantie 261, 48810 Kotka. Kuukauden ensimmäinen (1.) torstai klo 15.­–17. Leikarin kabinetissa.  Parkinson potilaiden omaisille ja läheisille tarkoitettu ryhmä, joka tarjoaa hengähdystauon päivän rutiineista sekä mahdollisuuden ajatusten vaihtoon ja vertaistukeen samassa elämäntilanteessa olevien jäsenten kanssa. Ryhmään voi tulla, kun itselle sopii.

Muut tapahtumat

Tervetuloa mukaan yhdistyksen monipuoliseen toimintaan!